- پروپوزال بررسی تاثیر مشاوره گروهی با رویکرد شناختی -رفتاری در کاهش اضطراب و پرخاشگری
دسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 19 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 115 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 29پژوهش حاضر در صدد پاسخگویی به این سوال است که آیا بررسی تاثیر مشاوره گروهی با رویکرد شناختی رفتاری در کاهش اضطراب و پرخاشگری نوجوانان در محیط مدرسه تأثیر دارد یا خیر؟
قیمت فایل فقط 21,000 تومان
بررسی تاثیر مشاوره گروهی با رویکرد شناختی -رفتاری در کاهش اضطراب و پرخاشگری نوجوانان در محیط مدرسه
**توجه**
1- این فایل توسط گروه مهندسین برتر(فایل یار) نگارش شده است استفاده از فایل فقط برای خریدار ان مجاز می باشد و هرگونه استفاده برای کسانی که فایل خریداری ننموده اند شرعا حرام و قابل پیگیری حقوقی می باشد.
2-این فایل دارای گارانتی ویرایش یک مرتبه برای خریدار آن می باشد.
در فرمت ورد و قایل ویرایش با فونت نازنین 14 و فاصله بین خطوط یک سانتی متر
بیان مسئله
اضطراب بعنوان یکی از اختلالات شایع جامعه امروز است.گفته می شود 75% از بیماریهای بدنی حاصل اضطراب و استرس می باشد. همچنین اضطراب به عنوان پدیده روان شناختی از عوامل ایجاد کننده اختلال روانی است. از این رو در سالهای اخیر توجه به پیشگیری و کنترل استرس و اضطراب و راهبردهای مقابله ای آن مورد توجه قرار گرفت و نشان داده شد این راهبردها نقش مهمی درکاهش اضطراب دارد.
نوجوان ها و دانش آموزان دبیرستانی در معرض رویدادهای مختلفی در محیط خانه و مدرسه و در روابط با دوستان و همسالان خود قرار دارند. مسائلی چون نگرانی هایی درباره تحصیل، آینده شغلی، ازدواج، رضایت والدین، ایفای نقش خود در جامعه و از همه مهمتر تغییرات جسمی و جنسی ناشی از دوره بلوغ برای آنها اشتغال ذهنی بوجود می آورد در نتیجه ناخواسته دچار اضطراب و استرس می شوند. نوجوانی که دچار اضطراب حاد است احساس ترس ناگهانی بر او چیره می شود، گویی قرار است برایش حادثه بدی رخ بدهد. ممکن است بی قرار و ناآرام شود و علایم جسمانی مثل تهوع، سردرد، سرگیجه و استفراغ در او ظاهر شود. فراخنای توجه و حواسش منحرف می شود. از آنجایی که اضطراب سبب کاهش تمرکز و حافظه می شود در پیشرفت و روند تحصیلی تأثیر گذاشته موجب افت تحصیلی و یا شکست تحصیلی می شود. واکنش های اضطراب نوجوان شامل انزوای روانی، ناتوانی در انجام تکالیف درسی، علایم دائمی شبه جسمانی، دردهای مختلف ، اسهال، نفس تنگی و خستگی مفرد می باشد. مداخله درمانی باید خیلی زود، یعنی آن زمانی که ارتباط این عوامل علی هنوز آشکار است، شروع شود.
افراد برای مواجه با اضطراب از شیوه های مختلفی مانند روش های دارو درمانی و روان درمانی و ... استفاده می کنند. اما افراد با این اختلال به شکل های مختلفی برخورد می کنند. عده ای نسبت به علایم و نشانه های آن آگاهی ندارند و آن را با اختلال طبی اشتباه گرفته و به درمان جسمی مبادرت می ورزندو عده ای دیگر نسبت به درمان یا پیشگیری از آن اقدامی انجام نمی دهند، در نتیجه این اختلال شدت می یابد و ممکن است به اختلالات دیگر دچار شوند. بنابراین باید کمک کرد تا افراد هم نسبت به علایم و نشانه های اضطراب آگاهی یابند و هم اینکه ضمن تشویق برای درمان، از شیئه های مناسبی برای درمان و یا کاهش میزان اضطراب خود استفاده نمایند.
امروزه اکثر درمانرگان از راهبردهای مقابله ای شناختی - رفتاری برای درمان اضطراب استفاده می نمایند. با توجه به تأثیر این دو روش ها بر سلامت جسمی وروانی و با عنایت بر این مسئله که آموزش شیوه های مواجهه با اضطراب از جمله تکنیک های آرمیدگی عضلانی و مهارت حل مسئله مفیدتر و آسان تر از سایر راهبردهای درمانی است و در ضمن اثرات منفی و عوارض جانبی مانند درمان های دارویی را ندارد. لذا پرداختن به شیوه های درمانی غیر دارویی مناسب و موثر و کم هزینه تر خواهد بود.
درمان نشدن به موقع اضطراب و افسردگی آمار خودکشی را به شدت افزایش می دهد ورفتارهای مخرب علیه خود تولید می کند ( آمن و روت ، 1954 ؛ به نقل از قراچه داغی، 1383(
حال این سوال مطرح می شود که اضطراب دانش آموزان با چه عواملی در ارتباط است؟
به اعتقاد تحلیل گرروانی تضادهای سرکوب شده تولیداضطراب می کند(برنزبه نقل از قراچه داغی،1383(
به اعتقاد رفتار درمانگران اختلالات اضطرابی نتیجه واکنش غیر ارادی نسبت به حوادثی است که قبلاً در زندگی بیمار اتفاق افتاده است ( بک به نقل از قراچه داغی، 1380(
و به اعتقاد درمانگر شناختی ، افکار منفی و طرز تلقیهای غیر منطقی موجب اضطراب هستند ( برنز به نقل از قراچه داغی ، 1383(
علاوه بر اضطراب ، خیلی از انسانها با مشکل عدم ابراز وجود روبرو هستند. عدم ابراز وجود باعث می شود که برخی از افراد مخصوصاً نوجوانان و دانش آموزان در معرض تهدید انواع بیماریهای جسمی ، روانی و روابط اجتماعی نا سالمی قرار بگیرند ( ریس و گراهام ،1991 ؛ به نقل ازشهنی ییلاق و رضایی ، 1379(
حال این سوال مطرح می شود که، عدم ابراز وجود دانش آموزان با چه عواملی در ارتباط است؟
به اعتقاد رفتار درمانگران تربیت دوران کودکی ، یادگیریهای غلط و یا کوتاهی دریادگیری رفتارصحیح منجربه عدم ابرازوجود درفرد می شود (تاون اند1 به نقل از نظیری ومولا،1381(
به اعتقاد درمانگران شناختی افکار و باورهای غیر منطقی مانعی بر سر راه ابراز وجود هستند (آلبرتی و امونز به نقل از قراچه داغی، 1383).
باتلر، فینل ، ربسون وگلدر (1991) در آزمایش بالینی کنترل شده ای به بررسی تأثیر درمان شناختی رفتاری و رفتاری بر روی 57 بیمار مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر در 12 جلسه درمان فردی به این نتایج دست یافتند که درمان شناختی ? رفتاری در مقایسه با درمان رفتاری تأثیر قابل ملاحظه ای در کاهش میزان اختلال اضطراب فراگیر بیماران داشته است. در درمان شناختی رفتاری هیچ یک از بیماران درمان را رها نکردند در حالی که در درمان رفتاری چندین بیمار درمان را رها کردند ( بک به نقل از صاحبی، 1383).
جلالی ( 1383) در پژوهشی تحت عنوان بررسی تأثیر مشاوره گروهی به شیوه های شناختی ? رفتاری و رفتاری بر رفتار جرأت مندانه دانش آموزان کم جرأت پسر دبیرستانی به این نتایج دست یافت که : جرأت آموزی گروهی به شیوه های شناختی ? رفتاری و رفتاری نمرات آزمودنیها را در مقیاس های ترس از ارزیابی منفی و پرسشنامه و جرأت ورزی در پس آزمون و پیگیر کاهش می دهد (به نقل از اسدی، 1383).
حال پژوهش حاضر در صدد پاسخگویی به این سوال است که آیا بررسی تاثیر مشاوره گروهی با رویکرد شناختی -رفتاری در کاهش اضطراب و پرخاشگری نوجوانان در محیط مدرسه تأثیر دارد یا خیر؟
فهرست مطالب پروپوزال
بیان مسئاله
اهمیت و ضرورت تحقیق
مرور ادبیات
جنبه جدید بودن و نوآوری در تحقیق
اهداف تحقیق
سوالات
فرضیه ها
تعاریف
روش تحقیق
متغیرهای مورد بررسی
شرح کامل روش (میدانی، کتابخانه ای) و ابزار
جامعه و نمونه آماری
روشها و ابزار تجزیه و تحلیل دادهها
قیمت فایل فقط 21,000 تومان
برچسب ها : بررسی تاثیر مشاوره گروهی با رویکرد شناختی رفتاری در کاهش اضطراب و پرخاشگری نوجوانان در محیط مدرسه , پروپوزال کاهش اضطراب و پرخاشگری نوجوانان , پروپوزال پرخاشگری نوجوانان , کاهش اضطراب و پرخاشگری نوجوانان , تاثیر مشاوره گروهی , مشاوره گروهی , رویکرد شناختی رفتاری , پرخاشگری نوجوانان در محیط مدرسه , پرخاشگری نوجوانان , پرخاشگری